Wolkmood | Over ons
162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-162,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Onze visie

Een landschap dat voor een groot deel uit oerbos bestaat. Duizenden jaren was dit de realiteit, maar in korte tijd is onze omgeving versteend. Samen met IVN natuureducatie werken we vooruit naar het begin. We innoveren door oude wijsheden en nieuwe technieken in te zetten voor de vraagstukken van vandaag. Natuur als fundament van een gezonde stad met steeds meer inwoners. Een oplossing waarbij verdichten en vergroenen hand in hand gaan. Schone lucht, natuurlijke beschutting en groene straten zijn het gevolg. Smart Forest – een verdienmodel voor bos in de stad – is flexibele architectuur met een natuurlijke schoonheid .

Ons idee

Wolkmood ontwerpt natuurinclusief met een flexibel bouwsysteem. Hiermee wordt vandaag rekening gehouden met de wensen van morgen, voor elke doelgroep. Duurzame systemen werken samen met de natuur. Het directe zonlicht valt niet direct op de gevel waardoor deze minder opwarmt in de zomer. Het regenwater wordt afgekoppeld in het bos waardoor het riool wordt ontzien. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer nodig.

Bij de aanplant van het Smart Forest wordt grond verbeterd tot een meter diep. Er wordt dan meteen een grid van funderingspoeren en leidingen aangelegd, precies op maat om de modules plug and play te kunnen aansluiten. Het bos is heel dichtbegroeid en vormt binnen enkele maandenĀ  een fraaie buitengevel.

De productie van de modules vind plaats onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek. De kwaliteit is hiermee net zo controleerbaar als van een industrieel product uit de fabriek. Elke module is technisch gelijk maar de inrichting kan volledig worden aangepast. Er kunnen daarmee verschillende toepassingen worden gerealiseerd. Door een industriƫle bouwkwaliteit worden met gemak meerdere exploitatieperiodes overleefd. De restwaarde is daarnaast hoog door verschillende mogelijke toepassingen. De modules worden eenvoudig verwijderd uit het inheemse bos dat achter blijft als pocketpark in de wijk.

Het Team

Job van Kerkom

Co-Founder

Wesley Romeijnders

Co-Founder

Zeg Hallo!

Onder het genot van een kop koffie met ons sparren over Smart Forest?