Wolkmood | Over ons
162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-162,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Onze visie

Stel je voor, een Nederlands landschap dat voor een groot deel uit oerbos bestaat. Dit droomlandschap van lang geleden heeft langzaam plaatsgemaakt voor het landschap van vandaag. Samen met IVN natuureducatie gaat Wolkmood terug naar de basis. We planten biodiverse bossen midden in de stad. Een droomlandschap om in te leven wordt hiermee hersteld. Iedereen kan genieten van natuurlijke beschutting, schone lucht en mooie begroeiing. Het Smart Forest is de perfecte basis om flexibel in te bouwen.

Ons idee

Wolkmood ontwerpt natuurinclusief met een flexibel bouwsysteem. Hiermee wordt vandaag rekening gehouden met de wensen van morgen, voor elke doelgroep. Duurzame systemen werken samen met de natuur. Het directe zonlicht valt niet direct op de gevel waardoor deze minder opwarmt in de zomer. Het regenwater wordt afgekoppeld in het bos waardoor het riool wordt ontzien. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer nodig.

Bij de aanplant van het Smart Forest wordt grond verbeterd tot een meter diep. Er wordt dan meteen een grid van funderingspoeren en leidingen aangelegd, precies op maat om de modules plug and play te kunnen aansluiten. Het bos is heel dichtbegroeid en vormt binnen enkele maandenĀ  een fraaie buitengevel.

De productie van de modules vind plaats onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek. De kwaliteit is hiermee net zo controleerbaar als van een industrieel product uit de fabriek. Elke module is technisch gelijk maar de inrichting kan volledig worden aangepast. Er kunnen daarmee verschillende toepassingen worden gerealiseerd. Door een industriƫle bouwkwaliteit worden met gemak meerdere exploitatieperiodes overleefd. De restwaarde is daarnaast hoog door verschillende mogelijke toepassingen. De modules worden eenvoudig verwijderd uit het inheemse bos dat achter blijft als pocketpark in de wijk.

Het Team

Job van Kerkom

Co-Founder

Wesley Romeijnders

Co-Founder

Zeg Hallo!

Onder het genot van een kop koffie met ons sparren over Smart Forest?