Wolkmood | Over ons
162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-162,qode-social-login-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Onze visie

Stel je voor, een Nederlands landschap dat voor een groot deel uit oerbos bestaat. Dit droomlandschap van lang geleden heeft langzaam plaatsgemaakt voor het landschap van vandaag. Samen met IVN natuureducatie gaat Wolkmood terug naar de basis. Op elk braakliggend stuk grond in de stad planten we bos op een speciale manier. Een droomlandschap om in te leven wordt hiermee hersteld. Iedereen kan genieten van natuurlijke beschutting, schone lucht en mooie begroeiing. Het Smart Forest is de perfecte basis om flexibel in te bouwen.

Ons idee

In combinatie met het duurzame modulaire bouwsysteem van Wolkmood wordt vandaag rekening gehouden met de wensen van morgen, voor elke doelgroep. Duurzame systemen werken, bij deze manier van bouwen, samen met de natuur. Het directe zonlicht valt niet direct op de gevel waardoor deze minder opwarmt in de zomer. Het regenwater wordt afgekoppeld in het bos waardoor het riool wordt ontzien. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer nodig.

 

Bij de aanplant van het Smart Forest wordt grond verbeterd tot een meter diep. Er wordt dan meteen een grid van funderingspoeren en leidingen aangelegd, precies op maat om de modules plug and play te kunnen aansluiten. Het bos is heel dichtbegroeid en binnen afzienbare tijd is de eenvoudige vorm van de bebouwing onzichtbaar. Er wordt erg economisch gebouwd en tegelijk wordt het straatbeeld verrijkt met groen. De combinatie van het bos en architectonische elementen rondom de gevelopeningen leiden tot een bijzonder en afwisselend beeld. De holistische architectuur zet een positieve toon in het straatbeeld van de hele wijk.

 

De montage en toekomstige demontage van de modules vind plaats onder gecontroleerde omstandigheden in de werkplaats. De kwaliteit is hiermee net zo controleerbaar als van een industrieel product uit de fabriek. Elke module is technisch gelijk maar de inrichting kan volledig worden aangepast. De eindgebruiker heeft zo alle vrijheid om het interieur te personaliseren. Elke module heeft een levensduur die met gemak een exploitatieperiode van 50 jaar overleeft. Mocht de vraag afnemen dan kunnen de modules eenvoudig weer verwijderd worden uit het inheemse bos. Demontage is altijd mogelijk door de modules ‘‘droog’’ te bouwen. De modules kunnen na een upgrade van de systemen echter ook gewoon weer worden hergebruikt. De restwaarde na de exploitatieperiode is daarmee ongekend hoog. Maar nog belangrijker, het risico op leegstand of opnieuw braakliggend terrein is uitgesloten.

Het Team

Job van Kerkom

Co-Founder

Wesley Romeijnders

Co-Founder

Zeg Hallo!

Onder genot van een koffie met ons sparren over gebiedsontwikkeling?